Services

OOGMETINGEN
& BRILAANPASSINGEN

METING VAN DE STERKTE VAN JE OGEN


Je laat best elke 2 jaar je ogen en je zicht onderzoeken. Bij de minste twijfel sturen we je naar een oogarts. De metingen met betrekking tot de sterkte van je ogen worden uitgevoerd door onze gediplomeerde optometristen.

Fase 1

Objectieve refractieprocedure met autorefractor of ook screening van de sterkte van de ogen

Tijdens de eerste fase van een oogmeting, ook wel voormeting genoemd, wordt met een autorefractor een objectieve meting van de sterkte van je ogen gedaan. Het apparaat geeft daarbovenop een schatting van de cilinderafwijking en ook je PD (pupilafstand). Deze methode is snel en pijnloos. Een uitstekende test om te doen voordat je met speciale optische instrumenten aan de nauwkeurigere oogmeting begint.

Fase 2

Subjectieve refractieprocedure

Daarna volgt de subjectieve meting met behulp van een phoropter en een letterkaart. Een phoropter kan nauwkeurig de benodigde correctie voor jouw bril of lenzen bepalen.
Tijdens een subjectieve refractie worden beide ogen individueel gemeten. Je kijkt naar een visusscherm, waar diverse letters en cijfers verschijnen in verschillende groottes. Voor het oog dat gemeten wordt, worden glaasjes geschoven en je geeft per glaasje aan of de letters en cijfers beter of slechter te lezen zijn. Op het einde van de test bekom je een refractiesterkte voor beide ogen.
Na het individueel meten van beide ogen wordt een binoculaire meting gedaan. Dan worden beide ogen tegelijkertijd getest, omdat de refractiesterkte nog iets kan veranderen. Let op, voor elke werkafstand meten we verschillende sterktes op, zodat we je de ideale optische glazen kunnen aanraden in functie van je persoonlijke behoeften.

BRILAANPASSING


Om een goed zicht te behouden moet je ook zorg dragen voor je bril. Dit wil zeggen dat je jouw bril proper, juist aangepast en recht moet houden. Dit kunnen opticiens ook voor jou doen. Bij aankoop van een bril krijg je namelijk gratis een aanpassing aangeboden.

Brilaanpassing houdt in

  • het rechtzetten en/of vervangen van neuspads
  • het aanpassen/afstellen van je montuur
  • het uitvoeren van reparaties (bijvoorbeeld vastzetten van schroefjes)
  • het poetsen van je brillenglazen